Home
| | Sitemap |

Tehnologie case lemn

Cateva  aspecte  din  fabrica

case lemn tehnologiecasa din lemn tehnologie

 

 

tehnologie case lemncherestea lemn

Detalii constructive case din lemn cu structura (tip framing)

CONSTRUIREA IN TIMP RECORD:

Casa din lemn executata in sistem FRAMING(structura din lemn sau case din lemn in sistem american) este considerata a fi o constructie ce se executa la preturi absolut avantajoase atunci cand se pune in balanta timpul de constructie cumanopera pe ora.  Montarea unei case pe structura de lemn este incredibil de usoara si rapida, intrucat structura de lemn nu necesita timpi indelungati de uscare. Numarul mic de muncitori necesari pe santier si timpul scurt de construire al unei case pe structura de lemn diminueaza foarte mult costurile de construire.

Modalitatea de asamblare a elementelor ce compun structura din lemn a unei case nu este supusa influentelor climatice si permite respectarea in cel mai fidel detaliu a termenelor de executie trasate. Timpul de construire a unei case de lemn poate sa fie cu pana la 70% mai mic decat pentru casele executate in sistem clasic.

SUPRFATA UTILA MAI MARE

Peretii unei case de lemn construita in sistem Framing (structura din lemn sau case din lemn in sistem american) sunt mai subtiri decat ai unei case traditionale din BCA, caramida sau placi de beton, fara ca acest lucru sa insemne o rezistenta mai mica si o durabilitate mai scurta aperetilor casei de lemn.

CONFORTUL

Va asiguram ca in casa de lemn construita de noi in sistem Framing (structura din lemn sau case din lemn in sistem american) nu veti gasi nici o urma de umiditate nedorita. Senzatia de confort si starea de bine oferite de o casa de lemn sunt emblematice si incomparabil superioar altor constructii clasice. Fie iarna sau vara, lemnul, mai mult si mai bine decat orice alt element de constructie, se comporta exemplar, armonizandu-se cu mediul inconjurator. Oricare ar fi conditiile climatice, gratie calitatilor sale remarcabile in privinta izolarii termice, lemnul ofera bunastare si confort vietii cotidiene.
Casa din lemn construita de noi va va asigura protectie maxima impotriva umiditatii, intrucat in tehnologia noastra de constructie folosim la interior o bariera anti-vapori, iar la exterior finisaje anti-umiditate deosebite.

IZOLAREA TERMICA SI FONICA

Caselor construite pe structura din lemn le sunt unanim recunoscute inaltele lor calitati termice,datorate combinatiei dintre materialul lemnos folosit in structura si izolantii termici performanti care se folosesc in structura peretilor, astfel incat pierderile de caldura scad cu pana la 40% fata de o casa construita din BCA sau beton. De asemenea, casele construite pe structura de lemn sunt consacrate si pentru perormantele lor in
materie de izolare acustica. Izolatia plasata in pereti, in fiecare cadru al structurii absoarbe zgomotele, facand casa de lemn foarte eficace din
punctul de vedere al izolarii acustice.

FLEXIBILITATEA SI ADAPTABILITATEA
CASELOR CONSTRUITE  PE  STRUCTURA DIN LEMN

Casa pe structura din lemn este o constructie ce se bucura de maxima flexibilitate si adaptabilitate, prezentand astfel avantajul de a se supune atat unei vaste libertati arhitecturale, cat si  oricaror necesitati impuse de clienti. Casele de lemn construite de catre noi in sistem framing se pot adapta oricaror exigente si stiluri, pornind de la cel traditional si pana la cel contemporan si, mai departe,avangardist. Casa de lemn fiind prin sine insasi o structura elastica, usoara, dar rezistenta in acelasi timp, ofera, spre deosebire de constructiile din zidarie, o siguranta
sporita in cazul seismelor, fie ele chiar peste 8 Grade pe scara Richter.

REZISTENTA, STABILITATE SI DURABILITATE

Rezistenta mecanica sporita si durabilitatea naturala, combinata cu greutate sa redusa au facut de secole din lemn un material de dorit in constructia caselor, sarpantelor si a stalpilor de rezistenta, indiferent de compozitia peretilor. Durabilitatea si rezistenta lemnului este o garantie,
marturie stand perfecta conservarea a anumitor case si constructii din lemn ce dateaza de sute de ani, chiar si prost intretinute.

Construirea unei case pe structura din lemn nu necesita utilizarea apei pentru a putea fi pusa in opera, astfel incat din acest punct de vedere o casa din lemn este mult mai sanatoasa. Lemnul, fiind un material elastic, dar rezistent in acelasi timp, nu va permite nicicand aparitia de fisuri, tasari sau infiltratii de apa.

Asadar, indiferent de latitudinea sau conditiile climatice unde este construita, o casa din lemn isi demonstreaza in fiecare clipa, oriunde in lume, capacitatea sa extraordinara de a rezista timpului si intemperiilor.

INTRETINEREA USOARA SI IEFTINA A UNEI CASE DE LEMN IN SISTEM FRAMING

Un proiect de casa de lemn bine conceput si utilizarea in constructie a lemnului tratat sau natural rezistent garanteaza perenitatea caselor din lemn, ele necesitand o intretinere minima.Longevitatea casei de lemn este asigurata totodata si de noile tehnologii in materie de tratamente de
protectie a lemnului impotriva insectelor si diferitilor paraziti, tratamente pe care le utilizam cu succes in tehnologia noastra de constructie a caselor de lemn.In esenta, aceste tratamente se refera la lemnul ce se afla la exterior, intrucat structura din lemn a casei, ascunsa fiind, nu necesita nici un fel de tratament special. O lazura opaca conserva aspectul initial al lemnului pentru mai bine de 10 ani, fara ca intre timp sa i se mai aplice un alt tratament, ceea ce face ca frecventa de intretinere a caselor din lemn sa fie cel putin comparabila cu cea a caselor din zidarie.

PROTECTIA IMPOTRIVA FOCULUI

La fel ca majoritatea tehnicilor de constructie, constructia casei pe structura din lemn este supusa unui ansamblu de reguli si reglementari dintre cele mai importante in domeniul securitatii impotriva incendiilor. Cu toate acestea, casele din lemn raspund perfect acestor reglementari. Mai mult decat atat, va asiguram ca, datorita Sistemul Integrat de Management al Calitatii pe care compania noastra l-a implementat, o casa de lemn construita de echipa noastra va respecta intotdeauna cele mai inalte standarde de calitate si siguranta impuse nu doar de legislatia romaneasca, ci si de reglementarile europene in materie. in tehnologia noastra folosimtratamente superioare de protectie impotriva focului. Contrar conceptiei generale, comportamentul lemnului vis-a-vis de foc este unul excelent.Intr-adevar, cand lemnul este atacat de flacari el se consuma lent,
conservandu-si proprietatile mecanice mai mult timp. Lemnul rezista in mod natural la foc, insa atunci cand el beneficiaza si de un tratament
ignifug, rezistenta sa la foc este net superioara materialelor folosite in constructiile traditionale. Totodata, atunci cand arde, lemnul nu degaja substante toxice.

INTEGRAREA IN MEDIUL INCONJURATOR

Va recomandam cu prioritatea alegerea unei case de lemn daca, la fel ca si noi, aveti un respect deosebitpentru mediul inconjurator si protectia naturii. Lemnul este o resursa regenerabila care permite conservarea resurselor fosile.
Prelucrarea si folosirea lui in constructiile de case nu necesita consumarea decat a unei cantitati mici de energie. (ofera o economie
de energie cu 30% mai mica decat in cazul unei constructii traditionale). Oriunde in lume, copacii au contribuit la evolutia vietii, raspunzand tuturor necesitatilor vitale: oxigen, apa, hrana si protectie vis-a-vis de lumea exterioara. O casa din lemn nu degaja nici radioactivitate, nici gaze nocive, nici praf si nici electricitate statica.

ADAPTAREA LA ORICE TIP DE TEREN

Casa construita pe structura din lemn
este de 4 ori mai usoara decat o casa construita din betoane. Structura din lemn, datorita greutatii sale reduse, permite amplasarea casei chiar si pe terenuri si planuri dificile, reducand astfel costurile unei fundatii groase, complicate si, pana la urma, nu neaparat necesara. Gratie calitatilor sale estetice si mecanice deosebite, lemnul este materialul care se integreaza cu succes oriunde, indiferent de mediu sau plan de incadrare.

CASELE PE STRUCTURA DIN LEMN – O INVESTITIE EXCELENTA IN VIATA DVS.

Daca in toate tarile cu standarde de viata ridicate, 98% dintre case sunt construite pe structura din lemn, nu este o pura coincidenta faptul ca locuitorii acestor tari sunt intr-o continua cautare a calitatii in toate aspectele vietii lor. Si daca romanii au uitat pentru o vreme
indelungata sa mai construiasca case de lemn, iata de ce ar trebui sa reconsideram valentele noastre traditionale in domeniul constructiei caselor de lemn, sa ne reintoarcem catre mostenirea noastra ancestrala, catre natura si catre o viata sanatoasa.

 

O casa cu structura din lemn in structura (sistemul Framing sau sistem american) , se compune din urmatoarele elemente:

Talpa casei :

            Este un element de baza al constructiei, prin care se executa trasarea si prinderea peretilor structurii de rezistenta de fundatia cladirii.
            Se constituie dintr-un dulap de lemn tratat in autoclava sau acoperit cu un strat de bitum lichid, cu dimensiunile de 45x100, 45x150mm, avand aceiasi latime cu a peretelui care se reazema pe aceasta. Talpa casei se aseaza pe un strat de hidroizolatie si se fixeaza provizoriu in prima faza cu autofiletante, iar dupa montarea peretilor de la parter se solidarizeaza impreuna cu acestia prin conexpanduri sau agrafe din otel beton existente in fundatie.

Peretii:

          Reprezinta principalele elemente de rezistenta si stabilitate ale constructiei, care asigura preluarea sarcinilor verticale din greutatea planseelor si a sarpantei, precum si a sarcinilor orizontale din seism si vant si transmit aceste incarcari fundatiei. Un important avantaj al sistemului Framing il reprezinta posibilitatea realizarii peretilor sub forma de panouri prefabricate. Acest fapt conduce la cresterea calitatii executiei acestor elemente, prin realizarea lor in fabrica cu utilaje si tehnologii moderne, precum si un control tehnic adecvat si in acelasi
timp prin prefabricare se reduce considerabil timpul de executie pe teren al constructiei, micsorandu-se astfel manopera de montaj si implicit costul cladirii.
           Peretii sunt alcatuiti din dulapi de lemn de rasinoase, cu dimensiunile sectiunii de 45x100mm si 45x150mm, amplasati in plan la distante de 400-625 mm. Uzual peretii exteriori se executa cu grosimea de 150mm si cei interiori cu grosimi de 100 mm, aceste valori fiind impuse in principal, de grosimea stratului termoizolator care este mai mare la exterior.
         
Elementele verticale de rezistenta ale peretilor (montanti) sunt solidarizate de talpile orizontale ale panourilor prin cuie si coltare metalice galvanizate. Panourile peretilor exteriori sunt placate de regula cu placi de OSB de12 mm, care asigura rigidizarea si conlucrarea montantilor in plan lateral, realizand astfel o comportare de saiba rigida a peretelui in planul sau. Panourile peretilor interiori sunt contavantuite prin rigle dispuse orizontal si inclinat, intre montanti.
            Placarea peretilor exteriori si interiori se executa pe ambele fete si se poate realiza intr-o mare varietate. Astfel se pot utiliza lambriuri din lemn, astereala cu caroiaj de sipci pentru tencuiala, placi de OSB cu termosistem, placi de gips carton etc.
            Termoizolatia este alcatuita din saltele de vata minerala cu grosimi de 50, 100, 150 mm care sunt dispuse intre montantii structurii de rezistenta.

Centura casei :

           Asigura legatura la partea superioara a panourilor prefabricate. Centura se fixeaza de talpa superioara a panourilor
prefabricate prin batere in cuie.  Se constituie dintr-un dulap de lemn, cu dimensiunile de 45x100, 45x150mm, avand aceiasi latime cu a peretelui pe care se reazema. Se innadeste in sectiuni decalate de sectiunile de innadire a panourilor prefabricate.

Planseele:

           Planseele sunt elementele de constructie orizontale care realizeaza preluarea incarcarilor din greutatea oamenilor si mobilierului si o transmit peretilor si in acelasi timp asigura conlucrarea peretilor in plan orizontal si distribuirea sarcinilor orizontale din vant si seism.
             Principalele elemente de rezistenta ale planseelor sunt grinzile. Grinzile sunt alcatuite din dulapi de lemn de rasinoase, cu sectiuni de  45x200, 45x250, 45x300mm, dispuse la interspatii de 400-625mm si rigidizate in sens transversal cu distantieri din dulapi cu aceiasi sectiune. Acest sistem de grinzi si distantieri transversali impreuna cu dusumeaua alcatuiesc un ansamblu rezistent si rigid, avand o comportare de
saiba rigida.
             Pentru incaperile cu deschideri mari se folosesc si grinzi principale lamelare cu sectiuni de150x250, 150x300mm, 150x320 mm, alcatuite din dulapi de lemn incleiati, sau scanduri incleiate.
              Prinderile grinzilor de centura se face prin cuie, buloane, coltare si eclise metalice galvanizate.

             Peste grinzi se bate stratul suport care se constituie din: dusumea geluita din lemn cu grosimi de 22 si 45 mm, dusumea oarba de 24 si 45 mm, placi din OSB de 22 mm grosime. Dusumeaua se poate dispune intr-un singur strat sau in doua straturi pe directii
diferite.
              Pe talpa inferioara a grinzilor se poate bate direct stratul de finisaj: gips carton, lambriu, etc. sau aceasta poate ramane aparenta si se lacuieste.

Sarpanta:

           Reprezinta elementul de inchidere situat la partea superioara a constructiei, avand atat un important rol practic prin protejarea cladirii de intemperii, cat si un rol estetic, contribuind in mare masura la aspectul constructiei. De altfel multe constructii din lemn se individualizeaza prin forma sarpantei. Sarpanta se compune din structura de rezistenta, stratul suport al invelitorii si invelitoare. Structura de rezistenta a acoperisului se poate executa in doua variante si anume: sarpanta pe scaune si sarpanta pe grinzi cu zabrele.
             Sarpantele pe scaune sunt alcatuite din popi si pane din lemn ecarisat de rasinoase, cu sectiuni de 100x100, 100x150, 150x150, 150x200,150x250 mm care formeaza impreuna un cadru de rezistenta rigid intarit prin contravantuiri si capriori care se reazema pe pane, imbinati prin chertare. Capriorii au dimensiunile sectiunii de 45x100, 45x150, 45x200, 45x250 mm.
              Sarpantele pe grinzi cu zabrele sunt alcatuite din ferme cu zabrele din lemn, realizate din dulapi de 45x100 mm, imbinati la noduri cu placi multicui, prin presare. Grinzile cu zabrele se contravantuiesc la talpa superioara pentru a crea un cadru rigid in planul invelitorii.
              In ambele cazuri suportul invelitorii este alcatuit din astereala de 24 mm
grosime sau placi de OSB de 15 mm. Peste stratul suport al invelitorii se dispune hidroizolatia din membrana bitumata.
      Ca material de invelitoare se poate folosi: tigla, tabla zincata, coli de onduline, bardolyne, tabla Lindab, eternita, etc.
Tavanele inclinate de la mansarda, alcatuite din insasi structura sarpantei se izoleaza termic cu saltele de vata minerala, cu grosimi de 150, 200mm.

case-de-lemn-tehnologiel-casa-de-lemn-in-structura-1-01

1 – Fundatia din beton armat
2 – Platforma din beton armatumplutura de pamant bine compactat strat de umplere al capilaritatilor
3 – Planseu inferiorgresie sapa din beton
4 – carton bituminat sub talpile de trasare
5 – talpi de trasare
6 – pereti interiori

rigips
frizuri (optional)
folie anti condens
structura din lemn cu izolatie in interior
folie anti condens
frizuri (optional)
rigips


7 – centura peste parter
8 – planseu superior (peste parter) (de sus in jos)


lambriu
folie anti condens
osb
structura din  lemn cu izolatie in interior
folie anti condens
frizuri
rigips


9 – pereti exteriori (de la exterior la interior )


lambriu
frizuri
folie anti condens
osb
structura din lemn cu izolatie in interior
folie anti condens
frizuri (optional)
rigips


10 – structura din lemn
lemnul este uscat, ignifugat, impregnat
11 – sarpanta (acoperis) (de la exterior la interior)


invelitoare
caroiaj invelitoare
folie anti condens
astereala / scandura oarba
capriori cu izolatie in interior
folie anti condens
rigips


 

 

ergio-prod-srl-producator-case-din-lemn case-lemn-spacer dimmer-srl-producator-case-din-lemn case-lemn woodengine-software-proiectare-case-din-lemn case-lemn-spacer hundegger-utilaje-prelucrare-lemn case-lemn-spacer jirman-engieering-proiecte-case-din-lemn case-lemn-spacer pensiune-casa-georgia darmanesti Afaceri si finante

caselemn-dimmer.ro Web analytics

Legaturi.ro
Director Promovare
Travel Guide